Njurunda Brukshundklubb

 

Tosca1 Cornelia Enroth

 


A k t u e l l t 


- Brukstävling 16 Augusti, elitspår. 


Dela pengar med oss och dig själv!

Genom Sponsorhuset får både du och vår klubb del av dina inköp på nätet.

- Du kan välja att handla från över 600 butiker
- Varje köp ger pengar till både dig och vår klubb. Vi delar 50/50.
- Först måste du aktivera ett konto och det kostar inget. Du gör det enklast genom den pop-up som dyker upp på vår startsida och Sponsorsida - då får vi ytterligare 20 kr i klubbkassan.

Tack för ditt stöd!

Läs mer på vår Sponsorsida


 Läs Senaste nytt på vår startsida!


 

Länkar

 

Grundkurser

Hundkurser att börja med för valpar från 3 månader och upp till vuxen hund.

Valpkurs

På valpkursen vill vi ge verktyg för en god relation och samarbete med valpen. Vi tar till vara på den viktiga valptiden och skapar goda vanor från början för att valp och ägare ska få en bra start tillsammans.  Det vi jobbar med är bl.a. kontakt, gå i koppel och inkallning som en god grund för en trevlig samvaro i vardagen. Kursen avslutas med en genomgång av vårat valppass som du kan läsa mer om här - Valppass.

KravValpen ska vara minst 3 månader och fått sin sista vaccination innan kursstart. 

Kostnad: 1000 kronor för 8 tillfällen

Vardagslydnadskurs

I kursen bygger vi vidare på de goda vanor vi startade under valpkursen. I takt med att hunden lär sig behöver den utmanas med lite svårare uppgifter. Hundägaren får verktyg att utöka övningarna som bl.a. möta hundar i koppel, sitta kvar en längre stund och stanna på kommando. Vi avslutar kursen med ett allmänlydnadspass som du kan läsa mer om här - Allmänlydnadspass.

Förkunskap: Kursen passar valpen som blivit mer tonåring eller den vuxna hunden som behöver påminnas i vardagslydnaden.

Kostnad: 1000 kronor för 8 tillfällen. 

Aktivera din hund

I denna kurs vill vi inspirera till att aktivera hunden i vardagen och erbjuda att prova på olika former av aktiveringsövningar. Alla hundar mår bra av mental träning utöver den fysiska motionen och de allra flesta tycker också att det är jätteroligt.

Kursen hålls av olika instruktörer som är inriktad på olika områden och innehållet kan komma att variera från kurs till kurs. Exempel på teman kan vara lydnad, uppletande, nosaktivering och agility. 

FörkunskapKursen passar dig som vill aktivera din hund utan att behöva vara tävlingsinriktad. Du behöver också kunna ha din hund utan koppel.

Kostnad: 800kr för 6 tillfällen.

 

Tävlingsinriktade kurser

Tävlingslydnad

I tävlingslydnad ska hunden läras att utföra ett flertal olika moment både nära föraren och på avstånd. Hunden ska kunna hämta föremål och hoppa över hinder. Momenten sker både med och utan koppel. Viktigt i lydnad är samarbetet mellan förare och hund. Våra kurser nedan är inriktade mot just Lydnadsklassens moment.

Läs om regler och vilka moment som ingår i tävlingslydnadens olika klasser på Svenska Brukshundklubbens hemsida.

 

Tävlingsförberedande kurs i lydnad

Det här är en kurs för dig som har gått vardagslydnad men ännu  inte är beredd att träna inför tävling. Du kan här prova på om  lydnadstävling är något för dig, och kan sedan gå vidare till en kurs i tävlingslydnad. Vi går vi igenom och börjar träna på alla moment som ingår i startklass.

Förkunskap: Mycket god vardagslydnad. Genomgått vardagslydnad samt allmänlydnadspasset. Din hund ska kunna framföras utan koppel.

Kostnad: 1000 kronor för 8 kurstillfällen.

Tävlingslydnad - startklass

I den här kursen tränar vi lite hårdare på att leverera bra och korrekta moment för bedömning på lydnadstävling. Startklass (tidigare kallad klass I) är den första av fyra klasser. Finslipning av alla momenten i startklass och grunderna i momentinlärning. Efter kursen kommer du att förhoppningsvis vara klar att börja tävla.

Förkunskap: mycket god vardagslydnad. Genomgått allmänlydnadspasset/grundkurs och kan framföra din hund utan koppel.

Kostnad: 1000 kronor för 8 kurstillfällen.

 

Bruksprov

Bruksprov är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar och innehåller ett lydnadsmoment och ett specialmoment, som du själv väljer. De fem specialmomenten är spår, sök, rapport, patrull och skydd. Det finns fyra tävlingsnivåer:  appell-,lägre-,högre- och elitklass. Vi erbjuder kurs i spår i appellklass, den lägsta nivån. 

För att få delta i bruksprov måste hunden vara registrerad i Svenska Kennelklubben. Dock är specialmomentet skydd endast öppet för brukshundraser.

Läs om regler och vilka moment som ingår i bruksprov på Svenska Brukshundklubbens hemsida.

 

Bruks appellklass - spårkurs

I den här kursen jobbar vi med belöningsbaserad träning och dess principer. Lydnadsmomenten i apellklass, spår och allt du behöver veta om tävling. Hundägaren ska efter genomförd kurs ha kunskap om lydnads-och specialmomentet spår i appellklass och hur de lärs in och tränas. På den lägsta nivån i bruksprov, appellklass, genomför ekipaget grundläggande lydnadsmoment som att gå fot, gå före, inkallning, apportering, hopp och platsliggande. För varje klass ökar svårighetsgraden. Momenten sker både med och utan koppel. 

Förkunskaper: För att kunna tillgodogöra sig kursens innehåll bör hunden ha ett föremålsintresse och föraren bör ha ett tävlingsintresse samt grundläggande kunskaper om hur hundar lär sig. Du och din hund ska ha kunskaper motsvarande allmänlydnadspasset för att kunna tillgodogöra er kursinnehållet. 

Kostnad: 1000 kronor för 8 kurstillfällen.

 

Rallylydnad

Rallylydnad är en sport för alla förare och alla hundar. Rally premierar glädje, kommunikation och samarbete. Rally är en mycket rolig aktivitetsform  - även om du inte vill tävla.Det finns fyra tävlingsklasser: nybörjarklass, fortsättningsklass, avancerad klass och mästarklass. Alla klasser har sina specifika moment som du kan lära dej på våra kurser. Totalt finns det drygt 70 moment och på en tävling är det mellan 13 och 20 olika moment på en bana. 

Läs om regler och vilka moment som ingår i rallylydnadens olika klasser på Svenska Brukshundklubbens hemsida.

 

Rallylydnad nybörjare

I den här kursen går vi igenom alla moment som finns i nybörjarklassen. Du får prova att gå hela banor och så småningom även med lite störning. På kursens sista tillfälle har vi en inofficiell tävling där du får bedömning från en domare.

Förkunskap: Du behöver ha en grundlydnad. Sitt, ligg och stå samt att hunden ska kunna gå i koppel.

Kostnad: 1000 kronor för 8 kurstillfällen.

Rallylydnad fortsättning

I denna kurs går vi igenom momenten i fortsättningsklassen. Vi bygger slingor och banor, jobbar med bakdelskontroll och att följa framför, på höger och vänster sida. Vi går igenom belöningar och belöningsplaceringar.

Förkunskap: God kunskap i nybörjarklassens moment eller tävlat minst i nybörjar klass. Du behöver ha god grund lydnad och kunna ha hunden lös.

Kostnad: 800kr för 6 kurstillfällen.

Rallylydnad avancerad

I den här kursen går vi igenom moment i avancerad klass. Vi tränar på högerhandling eftersom hunden ska kunna föras fram både på höger och vänster sida i avancerad- och mästarklass. Vi kör lite svårare kombinationer och banor. Får lite tips och trix och svårare störning

Förkunskap: God kunskap i fortsättningsklass eller tävlat med uppflyttning till avancerad klass.

Kostnad: 800 kronor för 6 kurstillfällen.

 

Rallylydnad mästare

I den här kursen går vi igenom moment i mästarklass. Vi tränar på lite svårare kombinationer och banor. 

Förkunskap: God kunskap i avancerad klass eller tävlat med uppflyttning till mästarklass.

Kostnad: 800 kronor för 6 kurstillfällen.

 

Agility

Agility är en utmärkt form att aktivera sin hund och sig själv. Hunden ska ta sig genom en hinderbana med vägledning av sin förare. Banan kan exempelvis bestå av hopp, tunnlar, slalom, balansbom eller gundbräda vilka ska tas i rätt ordning och på rätt sätt. Du behöver inte tävla för att träna agility. Det är roligt ändå!

Läs om regler och innehåll på Svenska Brukshundklubbens hemsida.

Agility grundkurs

I den här kursen börjar vi med grunderna för hinderinlärning och grunder i handling.

Förkunskaper: Vardagslydnad. Du behöver ha god kontroll på din hund även utan koppel.

Kostnad: 800 kronor 6 kurstillfällen - max 6 deltagare per kurs.

Agility fortsättning

I den här kursen jobbar vi med finslipning av moment och tränar med störning. Kombinationer av olika moment,  och handling.

Förkunskaper: Agility nybörjarkurs

Kostnad: 800 kronor för 6 kurstillfällen - max 6 deltagare per kurs.

 

Specialsök/nose work 

Hunden lär sig att välja och söka doft/doftetikett. En lite lugnare form av aktivering. Tävling i Nose work finns i tre klasser: klass 1 med eukalyptusdoft, klass 2 även lagerblad och i klass tre ytterligare en doft- lavendel. Man tävlar i fyra olika moment: inomhus-, utomhus-, fordon- och behållarsök. En bra aktiveringsform även för den som inte vill tävla.

Här kan du läsa mer om tävlingsformen Nose Work.

Svenska Brukshundklubben arbetar just nu med att i framtiden få specialsök godkänt som en officiell provform.

Här kan du läsa mer om Svenska Brukshundsklubbens arbete med specialsök. 

Specialsök grundkurs

I den här kursen lär vi in grunderna i specialsök, hunden får använda nosen, ett av hundens bästa sinne, för att hitta doftkällan. Vi använder urvalsbanor för att lära in och vi jobbar med behållarsök samt inomhussök. Kursen består att teori och praktik och genomförs i huvudsak inomhus.

Förkunskap: Kurs i vardagslydnad eller motsvarande kunskaper

Kostnad: 900 kronor för 6 kurstillfällen alternativt 3 heldagar. Ett startpaket med doft och tillbehör ingår i kursavgiften.

Antal deltagare:  max 6 st

Specialsök fortsättning

Det här är en fortsättning på grundkursen och med sökhundens arbete utomhus. 

Förkunskap: Grundkurs i Specialsök

Kostnad:  600 kronor för 4 kurstillfällen alternativt 2 heldagar.

 

 

Det här är några av våra aktuella sponsorer -
- de som väljer att visa sin logotyp här på vår hemsida:

 Studiefrämjandet


Hund_se logga

 

Hills logga

voffsing2

 

Sigrens hundtjänster

gotlands djurbageri

Porträttdesign

 

Svedea logga

 

tassarnaitaket

 

Denti produkter

 

djurrutan

lgapporter_logo_sta

Hansesgården 3

 

tassashop_logga

 

vasabryggeri 2

 

Linneas lilla salong

hundsomhobby

klipp o klapp logga

 

Skinners Logo (CMYK) White Slogan 

 

Stenstan tandvård

 

oh my dog

Kias salong o butik

 

Arion sponsor elittävlingar spår 190818

 

Logobruks rallypåjul 

 

MyreDiner

 

firstvet

 

Chippet

 

Deniti Logga

 

 

Doberice

 

 

Foderluckan

Happy Paws

hundtrimstugan

 

Moderna Djurförsäkringar

 

NF-logo

 

Nordanstigs Hundlycka

trasselsuddet

 

 

ullabrodyr

 

Arken Zoo

 

EUKANUBA_Magenta_Logo till 29 mars PM

Tös_hundapotek_hela 2019Bozita Robus Årsmöte 2019 

Diopet

hundsystem logga

thumbnail_probipetlogo2

Doggie-zen

 

1st Rosett_2017 logo årsmöte 2018 2019

 

 

Logga lillapresentboden jpg

 

PAW

 

 

Ideatolove

 

 

Syredog

 

 

 

 

Fronline_Petcare

 

Seraquin-visual-dog

 

Jjami hundsport

 

 

Hundigt

 

blomsterfroknarna

klisterdekaler

j&d designProWash365

Stångå kvarn

Amnis hundhus

Amnis ekohund 2019 vit jpg

 

Djurkollo

Dagis Nattis

Arken ZooSundsvalls veterinärer

Vettris

Veterinarhuset

Mittnorrlands v2

Klassfoder

 

Buster VitalChew

 

NT Byggmaterial Bolist

 

Folksam

 

 

Agria_Logo_SVE_RGBJPG

KW maskin

SMOLK