Njurunda Brukshundklubb

 

Sidan uppdaterad 191109/AH

Tosca122 med mops Cornelia Enroth

På medlemsmöte med husse. 

Föreläsning med praktiskt pass utomhus.

 

 

Medlemsmöten
och andra klubbevenemang

Fyra gånger om året bjuder vi in alla nya som gamla medlemmar till våra medlemsmöten i klubbstugan.
Vi har olika teman varje gång med föreläsningar, workshop, pyssel eller annat. Fika äljer vi som vanligt. Har du förslag på ämne eller tema eller föreläsare så hör av dig till oss med dina önskemål.

På den här sidan presenterar vi även andra klubb-evenemang!

Välkommen - du behöver inte anmäla att du kommer!

 

Medlemsmöten 2019

Välkommen till klubbstugan! Här får du vägbeskrivning: Hitta oss
Fika till klubbpris. Du behöver inte föranmäla att du kommer!

Kommande medlemsmöten 2019

Tisdag 19 november kl 19.00 - Vi gästas av Marie Israelsson, slädhundsförare. Vi bjuder på julgröt och skinksmörgås, håller ordinarie medlemsmöte och avslutningsvis kommer hund.se och visar Pinewood's klädkollektion för hundförare.

Varmt välkommen!


Måndag den 30 september

Av Marie från Biceps fick vi ikväll, måndag 30 september, en hel del nyttig kunskap om hur vi kan hålla våra hundar friska och välmående, varför simning är bra och hur klövjeväskor och kätting kan vara nyttiga hjälpmedel. Vi fick även tips om en intressant bok, se bilden. VARMT TACK för en givande och tänkvärd kväll, Marie!

På medlemsmötet informerade styrelsen också - bland annat om att nya klubbvästar och funktionärsvästar är på gång till våren; att vi framöver tänker en koppling mellan sektioner och medlemsmöten; lite nytt tänk om priser till årets hundar och att det snart nog kommer en uppdaterad kursutvärdering. Vi pratade också lite om våra tisdagsträffar och funderade kring medlemmar och funktionärer. 

Klubben bjöd alla medlemmar, gamla som ny, på fika och vi avslutade strax efter 21 med att ta oss ut i det kalla blöta regnet, där vi, åtminstone i min bil, på på hemresan fortsatte fundera kring dragselar och pulka inför den kommande årstiden.


Onsdagen den 19 juni - Det här pratade vi om

På mötet under kvällen tog vi upp följande ämnen: Regelrevidering inför 2022, rally-SM 2019, föreläsningen med Fredrik Steen, tävlingsfixardagen, brukstävlingar 2020, tisdagsträffarna, samarbete med andra klubbar kring träningstävlingar, städdagen i maj, sommarens gräsklipparveckor och funderingar kring en hund-klubbdag.
En viktig fråga var att vi behöver funktionärer till brukstävlingen den 18 augusti!  - 

Läs hur vi resonerade om de olika ämnena under kvällen:
Noteringar från Medlemsmöte 2019_06_19 (pdf)


Torsdagen den  2 maj - Vad vi gjorde

Städdag - men gräsklipparrallyt i nybörjarklass uteblev

Vi var en tapper skara som städade innomhus, då väderet inte tillät annat. Gräsklipparrallyt fick vi ställa in denna gång - men vi återkommer med det!

Gräsplan södra genom fönster fotoAnnGottvall

För dig som vill få mer kunskaper kring klubbens gräsklippare finns instruktör på plats under kvällen och när du känner dig manad utlovas en nybörjarbana i gräsklipparrally. 👏 

Tack du som kom!

 


 Måndagen den  25 mars - Det här kom vi fram till

 • Information om och för sektorerna
  - Genomgång av vem som är sammankallande till de olika sektorerna. Se under rubriken Nyckelpersoner 
  - Tävlingssektorn önskar en gemensam planering för alla grenar.  Lena kallar till en träff, troligen 8 april. Kommer i kalendern.

 • Utbildningsinfo - All information om och anmälningar till utbildningar inom klubben ska gå via styrelsen. (gäller inte våra egna kurser - vilka hanteras av utbildningssektorn)

 • Städdagen den 2 maj - Vi sknar grillansvarig! Se även Facebook och kalendern.
 • Fredrik Steen kommer till Kvissleby torsdag 25 april. Sprid informationen till alla hundintresserade! Läs mer:
  Fredrik Steen 25 april i Kvissleby
  Fredrik Steen i Kvissleby 25 april  - att sprida på Facebook
 • Kommande medlemsmöten

  Önskemål om upplägg för kommande medlemsmöten är balans mellan tid för möte med medlemsfrågor och aktivitet/temakväll och att inleda med medlemsfrågor och info från klubben. Förlsag på kommande teman är Bruks, med gäst, den 27 maj och friskvård/anatomi med gäst, som förslag till 30 september.

Övrigt

Vi startar en funktionärsgrupp på Facebook!
Vi vill på ett smidigt sätt kunna nå funktionärer till tävlingar, kurser, kök etc. vi vill bli ett gäng som tillsammans kan göra god nytta med små eller stora insatser.

Här kan du gå med i NBHKs funktionärsgrupp på Facebook.
Om du inte har Facebook kan du kontakta oss på telefon 073-078 45 84.

Tisdagsträffar
Säsongsstart 16 april. Vi börjar med skotträning som egen aktivitet (kl.18.00) på försök för att ta hänsyn till skottberörda/rädda hundar. det finns också en önskan om mer satsning på vardagslydnad som tema.

Aktivitetspromenad 
Om någon önskar hålla/anaordna en eller flera aktivitetspromenader någonstans i Njurunda/Kvissleby i så är det fritt fram! Ingen på mötet kunde ta tag i det just nu - men vill du? så här av dig till oss!  Kontakta oss här


 

 


A k t u e l l t 


- Medlemsmöte 19 november 2019

- Officiell lydnadstävling 17 november 2019

- Officiell rallylydnadstävling 26 december 2019


Dela pengar med oss och dig själv!

Genom Sponsorhuset får både du och vår klubb del av dina inköp på nätet.

- Du kan välja att handla från över 600 butiker
- Varje köp ger pengar till både dig och vår klubb. Vi delar 50/50.
- Först måste du aktivera ett konto och det kostar inget. Du gör det enklast genom den pop-up som dyker upp på vår startsida och Sponsorsida - då får vi ytterligare 20 kr i klubbkassan.

Tack för ditt stöd!

Läs mer på vår Sponsorsida


 Läs Senaste nytt på vår startsida!