Njurunda Brukshundklubb

 

 Uppdaterad 190510/AGL

Amanda Ila Axa2

Amanda4

Amanda2

Amanda3

Amanda5

 

 

Amanda tävlar rallylydnad 

- med sina jaktkamrater gråhundarna Ila och Axa!

I senaste numret, nr 1 2019, av Svenska Kennelklubbens tidning, bilagan ”Hundsport Jakthund” fanns ett reportage om Njurunda Brukshundklubbs medlem Amanda och hennes och pappa Leifs mångsidiga arbete med deras älghundar, Ila 9 år och Axa 5 år. Här är klubbens egen berättelse om Amanda och hennes gråhundar.

Jakten är en självklar bit i hundarnas liv, annars mår de inte bra, berättar Amanda. Men när det inte är jakt eller jaktprov som gäller, så tränar Amanda sina hundar i lydnad, rallylydnad och viltspår och åker på utställningar. Både hundarna och matte uppskattar verkligen variationen!

I flera år innan första tävlingsstarten tränade Amanda, främst med Ila, i både lydnad och rallylydnad under jaktuppehållen. Det har alltid funnits en fin kontakt mellan henne och hundarna men trots det fanns ändå alltid en rädsla för att ha dem lösa, med tanke på att de kan springa till skogen.

Amanda berättar att det är tack vare stöttning av klubbkamraterna som hon vågade tävla i rallylydnad och idag har båda hundarna rallylydnadsdiplom. Axa i nybörjarklass och Ila har även diplom fortsättning och två kvalificerande resultat med en vinst i avancerad klass. Hon blev dessutom utsedd till Njurundas bästa rallylydnadsekipage i fortsättningsklass 2018, deltog i Ungdoms-SM i rallylydnad och kvalificerade sig till Agria Rallylydnad Cup 2018.

I december 2018 hörde SKK av sig till Amanda och frågade om en intervju, vilken resulterade i artikeln ”Duktiga på jakt och rallylydnad”.

-  Det är såklart roligt att bli uppmärksammad för det arbete som vi lägger ner och trevligt om jag kan inspirera någon till att våga prova exempelvis rallylydnad med sin utpräglade jakthund. Med god ägarkontakt kan du få ut så mycket mer av en jaktdag, exempelvis kalla in hunden från ståndskallet om den står på fel mark eller dylikt, avslutar Amanda.

Läs artikeln i Hundsports bilaga Jakthund

Artikeln i bilagan kan du läsa nederst på sidan. Du som är medlem i någon av Svenska Kennelklubbens länsklubbar eller Sveriges Hundungdom kan läsa artikeln och hela tidningen Hundsport Jakthund på nätet. Titta i din senaste tidning, på sidan Om Svenska Brukshundklubben hittar länk till webbtidningarna.

 

 

Rallylydnad med Amanda och Ila

Amanda & Ila (2) DSC_0524
Sitt framför och Hund runt förare

DSC_0519 DSC_0515
Vänster sida och Förare runt hund

DSC_0511 Amanda & Ila
Slalom 

 

Texten i artikeln i Hundsports bilaga Jakthund nr 1 2019:Artikel Hundsport Jakt amanda endast text

 

Mer om

Rallylydnad

Lydnad

Tävlingsekipage i klubben

Har du också en fin berättelse om ett hundekipage i klubben?

Hör av dig till oss och berätta kort om ekipaget, som kan vara du och din hund eller en annan klubbmedlem. Vi hör av oss till dig för att skriva din berättelse. Men vi förbehåller oss rätten att välja vad vi vill publicera.

Kontakta oss här

 


 

 


A k t u e l l t

- Rallyfredag! 4 kvällstävlingar i rallylydnad under januari-mars. Se SBK-tävling.

- Frivilliga fixare sökes. Gå med i vår funktionärsgrupp här.


Dela pengar med oss och dig själv!

Genom Sponsorhuset får både du och vår klubb del av dina inköp på nätet.

- Du kan välja att handla från över 600 butiker
- Varje köp ger pengar till både dig och vår klubb. Vi delar 50/50.
- Först måste du aktivera ett konto och det kostar inget. Du gör det enklast genom den pop-up som dyker upp på vår startsida och Sponsorsida - då får vi ytterligare 20 kr i klubbkassan.

Tack för ditt stöd!

Läs mer på vår Sponsorsida