Njurunda Brukshundklubb

 

Sidan uppdaterad 211129/AH

Tosca122 med mops Cornelia Enroth

På medlemsmöte med husse. 

Föreläsning med praktiskt pass utomhus.

 

 

Medlemsmöten

Fyra gånger om året bjuder vi in alla nya som gamla medlemmar till våra medlemsmöten i klubbstugan.
Har du önskemål om innehåll eller förslag på ämne, tema eller föreläsare så hör av dig till oss med dina önskemål. 

Välkommen - du behöver inte anmäla att du kommer!

 

Medlemsmöten

Välkommen till klubbstugan! Här får du vägbeskrivning: Hitta oss
Fika till klubbpris. Du behöver inte föranmäla att du kommer!

Medlemsmöten 2021

 • 22 november kl. 18.30 i klubbstugan. 

Protokoll från genomförda medlemsmöten:

Har du ett ärende du hade önskat ta upp på ett medlemsmöte?

Kontakta styrelsen så tar vi upp på kommande styrelsemöte hur vi ska hantera din fråga:

 • Kontakta styrelsen via webbformulär här

 • Ring på vår klubbmobil - lämna meddelande  - kom ihåg att tala om vem du är om vi behöver veta mer, eller skicka ett sms till  073-078 45 84

Tisdag 19 november 2019

Tisdag den 19 november, var det dags för årets sista medlemsmöte och kvällen bjöd på mycket smått och gott! Temat för kvällen var drag med hund som Marie Israelsson med över 25 års erfarenheter på elitnivå kom för att berätta mer om. Hon berättade bland annat om hur träningen ser ut, både sommar- och vintertid med ett hundspann, vad man ska tänka på gällande utrustning, hur en unghund tränas in, hur olika tävlingar kan se ut och mycket mer än så. 

Hund.se var också på plats för att visa kläder och utrustning från bland annat Pinewood och gav fina erbjudanden till klubbens medlemmar som var på plats. 

Styrelsen informerade under kvällen bland annat om att årsmötet för det kommande året är måndagen den 24 februari klockan 18:30. Det kommer även att ske ett låsbyte under nästa år, mer information senare. Årets Njurundaekipage/årets hundar kommer under 2020 att få några justeringar i form av fler priser och kategorier. Dessutom presenterades ett förslag om en klubbhelg för att fira att vår fina klubb fyller 40 år 2020! 

medlemsmöte 191119

Till allt detta fick vi ta för oss av en mycket god buffé av julgröt, skinksmörgås, julmust, kaffe/te och pepparkakor.

agneta medlemsmöte 191119  

Varmt tack till alla ni som kom och förgyllde denna regniga novemberkväll!

 

Måndag den 30 september 2019

Av Marie från Biceps fick vi ikväll, måndag 30 september, en hel del nyttig kunskap om hur vi kan hålla våra hundar friska och välmående, varför simning är bra och hur klövjeväskor och kätting kan vara nyttiga hjälpmedel. Vi fick även tips om en intressant bok, se bilden. VARMT TACK för en givande och tänkvärd kväll, Marie!

På medlemsmötet informerade styrelsen också - bland annat om att nya klubbvästar och funktionärsvästar är på gång till våren; att vi framöver tänker en koppling mellan sektioner och medlemsmöten; lite nytt tänk om priser till årets hundar och att det snart nog kommer en uppdaterad kursutvärdering. Vi pratade också lite om våra tisdagsträffar och funderade kring medlemmar och funktionärer. 

Klubben bjöd alla medlemmar, gamla som ny, på fika och vi avslutade strax efter 21 med att ta oss ut i det kalla blöta regnet, där vi, åtminstone i min bil, på på hemresan fortsatte fundera kring dragselar och pulka inför den kommande årstiden.


Onsdagen den 19 juni 2019 - Det här pratade vi om

På mötet under kvällen tog vi upp följande ämnen: Regelrevidering inför 2022, rally-SM 2019, föreläsningen med Fredrik Steen, tävlingsfixardagen, brukstävlingar 2020, tisdagsträffarna, samarbete med andra klubbar kring träningstävlingar, städdagen i maj, sommarens gräsklipparveckor och funderingar kring en hund-klubbdag.
En viktig fråga var att vi behöver funktionärer till brukstävlingen den 18 augusti!  - 

Läs hur vi resonerade om de olika ämnena under kvällen:
Noteringar från Medlemsmöte 2019_06_19 (pdf)


Torsdagen den  2 maj 2019 - Vad vi gjorde

Städdag - men gräsklipparrallyt i nybörjarklass uteblev

Vi var en tapper skara som städade innomhus, då väderet inte tillät annat. Gräsklipparrallyt fick vi ställa in denna gång - men vi återkommer med det!

Gräsplan södra genom fönster fotoAnnGottvall

För dig som vill få mer kunskaper kring klubbens gräsklippare finns instruktör på plats under kvällen och när du känner dig manad utlovas en nybörjarbana i gräsklipparrally. 👏 

Tack du som kom!

 


 Måndagen den  25 mars 2019 - Det här kom vi fram till

 • Information om och för sektorerna
  - Genomgång av vem som är sammankallande till de olika sektorerna. Se under rubriken Nyckelpersoner 
  - Tävlingssektorn önskar en gemensam planering för alla grenar.  Lena kallar till en träff, troligen 8 april. Kommer i kalendern.

 • Utbildningsinfo - All information om och anmälningar till utbildningar inom klubben ska gå via styrelsen. (gäller inte våra egna kurser - vilka hanteras av utbildningssektorn)

 • Städdagen den 2 maj - Vi sknar grillansvarig! Se även Facebook och kalendern.
 • Fredrik Steen kommer till Kvissleby torsdag 25 april. Sprid informationen till alla hundintresserade! Läs mer:
  Fredrik Steen 25 april i Kvissleby
  Fredrik Steen i Kvissleby 25 april  - att sprida på Facebook
 • Kommande medlemsmöten

  Önskemål om upplägg för kommande medlemsmöten är balans mellan tid för möte med medlemsfrågor och aktivitet/temakväll och att inleda med medlemsfrågor och info från klubben. Förlsag på kommande teman är Bruks, med gäst, den 27 maj och friskvård/anatomi med gäst, som förslag till 30 september.

Övrigt

Vi startar en funktionärsgrupp på Facebook!
Vi vill på ett smidigt sätt kunna nå funktionärer till tävlingar, kurser, kök etc. vi vill bli ett gäng som tillsammans kan göra god nytta med små eller stora insatser.

Här kan du gå med i NBHKs funktionärsgrupp på Facebook.
Om du inte har Facebook kan du kontakta oss på telefon 073-078 45 84.

Tisdagsträffar
Säsongsstart 16 april. Vi börjar med skotträning som egen aktivitet (kl.18.00) på försök för att ta hänsyn till skottberörda/rädda hundar. det finns också en önskan om mer satsning på vardagslydnad som tema.

Aktivitetspromenad 
Om någon önskar hålla/anaordna en eller flera aktivitetspromenader någonstans i Njurunda/Kvissleby i så är det fritt fram! Ingen på mötet kunde ta tag i det just nu - men vill du? så här av dig till oss!  Kontakta oss här


 

 


A k t u e l l t 


- Årsmöte 23 februari 2022.


Dela pengar med oss och dig själv!

Genom Sponsorhuset får både du och vår klubb del av dina inköp på nätet.

- Du kan välja att handla från över 600 butiker
- Varje köp ger pengar till både dig och vår klubb. Vi delar 50/50.
- Först måste du aktivera ett konto och det kostar inget. Du gör det enklast genom den pop-up som dyker upp på vår startsida och Sponsorsida - då får vi ytterligare 20 kr i klubbkassan.

Tack för ditt stöd!

Läs mer på vår Sponsorsida